Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi » Metallimusiikin jättiläiset

Metallimusiikin jättiläiset

Sturm und Drangin musiikissa on paljon vaikutteita niin power metalista kuin heavy metalista ja jopa rockistakin. Kaikki metallista pitävät tietävät sen olevan rockmusiikkia, jossa on raskas vivahde ja jossa rytmillä, säröisellä sähkökitaralla ja synkillä sanoituksilla on keskeinen rooli. Metallimusiikin voidaan katsoa syntyneen 1970-luvulla, ja sen uraauurtavia nimiä ovat muun muassa Deep Purple, Led Zeppelin, Black Sabbath ja Judas Priest. 1980-luvulla soundit muuttuivat hyökkäävimmiksi, kuten voi kuulla esimerkiksi Mötley Crüen ja Iron Maidenin musiikista. Metallimusiikin tämänhetkinen supersuosikki on Metallica, jota voi luonnehtia todella rankaksi trash metaliksi.

Metallimusiikki on loppujen lopuksi aika lähellä klassista musiikkia: siinä voi kuulla monia klassisen musiikin teorian olennaisia piirteitä – ja huom! niitä kehittyneempiä – ei mitään purkkapoppia.

Metallica on muuten tulossa elokuussa Tukholmaan ja Pietariin ja meikäläistä kiinnostaisi kovasti käydä kuuntelemassa. Ehkäpä Ferratum.fi voisi auttaa rahoituksessa, kun tilillä on nyt joulun ja uuden vuoden jäljiltä vähän tyhjää…